2014. március 1., szombat

A kezdetek


Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy beszámoljak a projektem alakulásáról, kezdve az ötlet megszületésétől a majdani projektzárásig.

Még az előző év decemberében akadtam rá az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. Digitális Pedagógiai Osztálya által kiírt pályázatra, melynek a címe "IKT Műhely 2014" . Egy olyan innovatív oktatási projekttel lehetett pályázni, melynek célja a digitális írástudás fejlesztése.

Jelenleg csak alsó tagozatosoknak tanítom az informatika tantárgyat, így a harmadikosokra esett a választásom, hogy velük fogok együtt dolgozni. Már csak a témát kellett kitalálni, de ez szinte magától jött. Szeretem a fecskéket, a gyerekek más tantárgyak keretében is tanulnak ezekről a kedves állatokról, melyek már több ízben nyerték el az "Év madara" címet.

A téli szünetemet arra használtam, hogy elkészítsem a pályázati anyagomat. Igyekeztem részletesen kidolgozni a projektet. Úgy gondoltam, ha nem sikerül bekerülnöm a "kiválasztottak" közé, akkor sem veszítek semmit, mivel a kész projekt jó lesz a portfóliómba.

Elküldtem a projekttervet, aztán vártam az eredményhirdetést. És sikerült! Együtt dolgozhatok a többi eredményes pályázóval, akiket egy nagyon jó hangulatú tatai képzés során személyesen is megismerhettem.