2014. május 14., szerda

Filmfelvétel

A projekt egyik órájáról felvétel is készült. Nálunk ez május 14-én zajlott.
Izgultak a gyerekek, hiszen eddig még bemutató órán sem vettek részt, nemhogy filmfelvételen. Mindezek ellenére nagyon ügyesek voltak, igaz kicsit visszafogottan dolgoztak.
Elénekeltük a projekt címadó dalát, majd egy szókeresős feladattal indítottuk az órát. Minden gyerek három percig dolgozhatott a saját gépén, amit egy közös ellenőrzés követett az interaktív táblán. Szintén a táblán oldottunk meg feladatokat a fecskékről tanultak felelevenítésére, rendszerezésére.
Ezután a Térképezz! elnevezésű iTEC tevékenység következett. A gyerekek egyéni munkában a Wordle alkalmazással szavakat gyűjtöttek a fecskékhez kapcsolódóan, majd egy szófelhőt készítettek belőlük. Ezek után Nemes Nagy Ágnes Lila fecske című versét hallgatták meg az interneten, megfigyelték, hogy az általuk gyűjtött szavak esetleg szerepelnek-e a versben. 
Ezt követően a Paint programmal illusztrációt készítettek az előzőekben elénekelt dalhoz és a meghallgatott vershez.  Mindezt előre megadott szempontsor alapján tették. Ez volt az Alkoss! iTEC tevékenység. Az elkészült produktumokat az előre megkapott szempontsor alapján az értékelő lapjukon önállóan értékelték, amit aztán közösen áttekintettünk, hogy kinek milyen értékelést sikerült elérnie. Az órai munkájukat a Paint program segítségével összegezték a megfelelő smiley jelek bekarikázásával.
Az óra folyamán használt linkeket, feladatokat a Symbaloo felületén keresztül érték el a gyerekek.