2014. április 30., szerda

Fedezd fel!

Egy újabb iTec tevékenység!
A gyerekeket téma szerint differenciált csoportokba osztottam a TeamUp alkalmazás segítségével, így hat csoport jött létre. Minden csoportban öt-öt tanuló tevékenykedett. Feladatul kapták, hogy a Symbaloo-ban a megjelölt csempék felhasználásával gyűjtsenek információkat a fecskékről. A fellelt ismereteket a Jegyzettömb program segítségével rögzítsék és mentsék el a számítógépen a saját mappájukba. A szövegbevitelt tetszés szerint begépeléssel illetve kijelölés, másolás és beillesztés műveletek alkalmazásával oldhatták meg.
A Symbaloo csempékre előzetesen kigyűjtöttem számukra a három fecskefajról öt-öt különböző weboldal elérését. Egy-egy weblapról két egymástól távol ülő gyerek is gyűjtött ismereteket. 
Lehetőségük volt a jegyzeteik kiegészítésére is az általuk behozott könyvekből, melyek a projekt során végig elérhetőek voltak számukra.
Nagyon élvezték a feladatokat, igyekeztek a sok ismeret közül a leglényegesebbeket kiszűrni és jegyzetelni.
A projekt során végig naplót vezettek, melyben rögzítették az éppen adott tevékenységeket és értékelték az abban végzett munkájukat. Egy-egy óra után a ClassBoxba is írtak bejegyzéseket, hogy mi az ami tetszett számukra, mit tanultak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése