2014. április 12., szombat

Fészeklakó vagy fészekhagyó?

Erre a kérdésre kerestük a választ.

Eljátszottuk a Fecskét látok... kezdetű gyerekdalt, majd a gyerekek a saját gépükön keresztrejtvényt oldottak meg önállóan, adott időre. Ehhez a madarakkal kapcsolatos tudásukat kellett felidézniük. Lehetőségük volt a megoldásuk ellenőrzésére, valamint - a megadott határidőn belül - a hibás megfejtések javítására is. Ezzel fel tudtam mérni előzetes ismereteiket. A rejtvény elkészítéséhez az Eclipse Crossword nevű alkalmazást használtam.

Ezt követően 5 fős csoportokat alakítottunk a TeamUp segítségével. A csoportok feladata szóalkotás volt. A megadott betűket kellett helyes sorrendbe rakni, majd a megfejtéshez két igaz és egy hamis állítást készíteni. Ezt szintén a számítógépen oldották meg Sticky Notes lapok segítségével.

Kvízzel folytattuk. Az ilyen fajta feladatot nagyon szeretik a gyerekek. A fészeklakó és a fészekhagyó madarakról szóltak a meghatározások, az elkészítésükhöz a PhotoPeach programot használtam. A feladat megoldása után választ kaptunk a kérdésünkre. A fecske fészeklakó madár.

Egy közös karaokéval zártuk a foglalkozást, az Eresz alól fecske fia...  kezdetű dalt énekeltük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése